10.5.13

Meie lemmikretseptid: sibulapirukas




Sibulapirukas on meie pere lemmikpirukas. Seda on eriti hea süüa kuumalt.

§  200 g jahu
§  100 g võid või margariini
§  1 munakollane
§  1/2 dl külma vett
§  5 suurt sibulat (u 0,5 kg)
§  30-40 g võid
§  50 g riivjuustu
§  3 muna
§  pipart

Näpi või ja jahu, lisa munakollane ja vesi. Sega taigen käsitsi ühtlaseks ja pane jahedasse vähemalt tunniks. Lõika sibulad viiludeks või riivi jämedalt. Hauta need rasvaines pehmeks. Lisa hautamise ajal puljong.
 Rulli taigen õhukeseks ja kata sellega pirukavorm. Sega sibulate hulka pisut vahustatud munad ja riivjuust. Maitsesta. Kalla segu taignale. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.