17.5.13

Meie lemmikretseptid: Pariisi õunakook



 Väga maitsev kuldkollane kook, mis tänu suurele õunakogusele on mahlakas ka paari päeva pärast.   

Vaja läheb:
                                                                 
·          1 1/2   dl jahu                                                 
·          1 dl suhkrut
·          1 sp küpsetuspulprit
·          1/4   tl soola
·          1 tl vanillisuhkrut
·          3 muna
·          3 sl õli
·           1 dl piima
·        800 g õunu

Kate:

·        3/4  dl suhkrut
·        1  muna
·        50 g võid

1.   Määri 24cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad.

2.   Kuumuta ahi 200 kraadini


                   3.    Sega suhkur, jahu, küpsetuspulber, sool ja
                          Vanillisuhkur. Lisa õunad, õli ja piim. Koori
                          õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud
                          taignasse ning vala segu koogivormi.

            4.  Küpseta ahjus 35 – 40 minutit. Vahe-

                              peal valmista katte. Sega omavahel muna,
                               suhkur ja sulatatud või ning vala koogile.

                          5.  Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10
                                minutit ja serveeri.