Vaja on:
- 1 pakk spiraalmakarone
- 500 grammi värsket seguhakkliha (soovitavalt 50% veise- ja 50% seahakkliha)
- 2 tl päevalilleõli
- 1 suurem mugulsibul
- 1 porrulauk
- 4-5 keskmise suurusega tomatit
- 1-2 kollast paprikat
- 200 gr riivjuustu
- 1 tl aroomisoola
- veidi pipart ja soola
- 2dl piima või vett
- 1 muna
Pane 1 teelusikatäis õli pannile ja lase pann kuumaks.
Seejärel vähenda praadimistemperatuuri ja aseta pannile hakitud sibul ja
porrulauk. Kui need on klaasjad, lisa värske hakkliha ja maitsesta soola ja
pipraga.
Samal ajal pane keema vesi (400 gr paki makaronide jaoks
ca 2 liitrit).
Lisa vette 1 teelusikatäis õli ja aroomisool. Kui vesi on keema tõusnud lisa
pakk makarone ning võta temperatuuri pliidil vähemaks ning sega. Jäta makaronid
vaiksel tulel ilma kaaneta potis keema.
Siis on aeg hakkida tomat ja paprika suupärasteks tükkideks
(pigem suuremad kui väiksed).
Keeda makaronid poolpehmeks ning vala keeduvesi ära. Loputa
makaronid külma veega ja aseta ahjupotti, lisa hulka pruunistatud hakkliha koos
porrulaugu ja sibulaga ning tükeldatud paprika ja tomatid. Vispelda muna ning
lisa tassitäis piima ja sega veel. Vala saadud vedelik roale peale ja sule
kaanega. Pane pott 180 kraadise kuumusega ahju ning lase toidul seal olla kuni
piim taheneb.
Toidu serveerimisel lisa igale portsjonile riivjuustu ja
vabal valikul maitsetaimi (till, petersell, münt jmt).
Head isu!