10.5.13

Meie lemmikretseptid: rammus makaroniroog



Vaja on:

  • 1 pakk spiraalmakarone
  • 500 grammi värsket seguhakkliha (soovitavalt 50% veise- ja 50% seahakkliha)
  • 2 tl päevalilleõli
  • 1 suurem mugulsibul
  • 1 porrulauk
  • 4-5 keskmise suurusega tomatit
  • 1-2 kollast paprikat
  • 200 gr riivjuustu
  • 1 tl aroomisoola
  • veidi pipart ja soola
  • 2dl piima või vett
  • 1 muna


Pane 1 teelusikatäis õli pannile ja lase pann kuumaks. Seejärel vähenda praadimistemperatuuri ja aseta pannile hakitud sibul ja porrulauk. Kui need on klaasjad, lisa värske hakkliha ja maitsesta soola ja pipraga.
Samal ajal pane keema vesi (400 gr paki makaronide jaoks ca 2 liitrit). Lisa vette 1 teelusikatäis õli ja aroomisool. Kui vesi on keema tõusnud lisa pakk makarone ning võta temperatuuri pliidil vähemaks ning sega. Jäta makaronid vaiksel tulel ilma kaaneta potis keema.
Siis on aeg hakkida tomat ja paprika suupärasteks tükkideks (pigem suuremad kui väiksed).
Keeda makaronid poolpehmeks ning vala keeduvesi ära. Loputa makaronid külma veega ja aseta ahjupotti, lisa hulka pruunistatud hakkliha koos porrulaugu ja sibulaga ning tükeldatud paprika ja tomatid. Vispelda muna ning lisa tassitäis piima ja sega veel. Vala saadud vedelik roale peale ja sule kaanega. Pane pott 180 kraadise kuumusega ahju ning lase toidul seal olla kuni piim taheneb.

Toidu serveerimisel lisa igale portsjonile riivjuustu ja vabal valikul maitsetaimi (till, petersell, münt jmt).

Head isu!